Translate

Klementine u sirupu

Iskoristite još kratko sezonu klementina i sačuvajte ih u teglicama za cjelogodišnje uživanje.

Klementine su posebna voćka, križanac su između mandarine i naranče. No posebne su i po svom slatkom i mirisnom okusu. Pošto su sada u sezoni, treba ih iskoristiti u kolačima, smoothiima ili samo kao međuobrok. No ako ih želite sačuvati za npr. ljeto kada ovaj kompot možete poslužiti sa kuglicom sladoleda, onda svakako zapišite recept.





 KLEMENTINE U SIRUPU

Sastojci:
8 do 12 klementina
250 g šećera
300 ml vode
150 ml ruma, konjaka ili brendija
anis, štapić cimeta, klinčić
Priprema: 
1. Ogulite klementine te ih cijele ili kriške slažite u staklenke (ova količina bit će vam dovoljna za dvije manje staklenke).
2. Dodajte klinčića, anisa i štapić cimeta po želji.
3. Za sirup, kuhajte vodu i šećer dok se šećer potpuno ne otopi i zakipi. Maknite s vatre te dodajte alkohol koji ste odabrali.
4. Prelijte dobivenu tekućinu preko klementina i dobro zatvorite staklenke. Ovako sačuvane klementine možete i pokloniti. Ukrasite stakleneke ukrasnim vrpcama i porukama.

Nema komentara :

Objavi komentar

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka